Just nu är Sundsvallsluften rätt bra. Om det beror på corona och att folk därför jobbar hemifrån är dock för tidigt att säga, säger Johanna Simonsson, utredare på Sundsvalls kommun. Foto: SVT

Luften bättre i Sundsvall

Publicerad

I februari var luften i Sundsvall riktigt dålig. Då berodde det på på dubbdäcken som kördes på torra vägbanor. Nu i början av april är luften betydligt bättre. Men vad det beror på är oklart.

Johanna Simonsson är utredare på Sundsvalls kommun. Hon har koll på de stationer i Sundsvall som mäter halterna av partiklar i luften. Av anledningar som inte är fullt utredda än är luften just nu rätt bra i stan.

Kanske vädret

– Det är litet bättre just nu. Färre dagar med höga partikelvärden. Vad det beror på är kanske vädret. Det har kommit litet snö och vi har börjat dammbinda, säger hon.

Kanske covid-19

Om det hela har att göra med att folk i större utsträckning jobbar hemifrån och därför använder bilen mindre är för tidigt att säga, enligt Johanna Simonsson.

Det vet vi först när siffrorna som rör trafikmängd i centrala stan presenteras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.