”Han hade dålig sidor, men han var min son” – hör mamman till dödsoffret för skjutningen i Korsta berätta anonymt. Foto: SVT Design

Mamman till mordoffret i Korsta: ”Det gör ont i själen fortfarande”

Uppdaterad
Publicerad

Dödsskjutningen av en 35-årig man i bostadsområdet Korsta i Sundsvall är fortfarande, nästan ett år senare, ouppklarad.

Mamman till mordoffret kände till sonens kriminella bakgrund; bland annat hade han sagt till henne att han hade ett pris på sitt huvud. Men hon känner frustration över att mordet ännu inte är löst.

– Han hade dåliga sidor, men han var min son, säger hon bland annat i intervjun här.

Dödsoffret för skjutningen i Korsta hade en diger kriminell bakgrund. Han hade tidigare varit medlem i den kriminella organisationen Original Gangsters, OG, och sa redan i unga år till sin mamma att han nog inte skulle överleva sin 30-årsdag.

Han hade blivit ”ren” från sitt drogmissbruk och ville försöka börja om på nytt. Efter att ha vittnat mot flera av sina tidigare ”bröder” fick han hjälp med skyddad adress av polisen. Han flyttade till Sundsvall, bort från storstadsmiljöerna och sitt kriminella förflutna.

Dödsskjutning i Korsta

Men hans mamma berättar för SVT att suget efter droger återkom, och att han i september förra året, ett par månader före mordet, fick ett återfall.

Ouppklarade affärer

Hans mamma tror att bakgrunden till mordet var ouppklarade drogaffärer som gick snett den där kvällen i början av december förra året.

– De där småkillarna ska inte springa runt med vapen. Det skrämmer mig verkligen att de är så unga, bara runt 20 år, säger hon.

– Det är det värsta med att det här inte är löst. Att det som hände min son kan hända någon annan. De är ju fortfarande ute. Jag är egentligen inte ute efter att sätta dit de här killarna. Men jag vill inte att det ska hända någon annan.

Hör intervjun med henne här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Korsta

Mer i ämnet