Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilder på beslagtagen cannabis och plantor i en av fastigheterna. Foto: Polisens förundersökning

Hade cannabisodling i Ånge – döms till två och ett halvt års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Det var i samband med ett tillslag på en cannabisodling i Ånge i maj i år som en man greps och anhölls misstänkt för grovt narkotikabrott. Nu döms mannen till två och ett halvt års fängelse.

Mannen, som är i 40-årsåldern, odlade cannabis i flera fastigheter och har erkänt brottet. I domen framkommer det att han däremot inte anser att det skett yrkesmässigt, utan att han experimenterat för att bli duktig på att odla eftersom han hade blivit erbjuden arbete i ett annat land som cannabisodlare.

Sundsvalls tingsrätt anser inte att mannens historia är trovärdig utan att han har haft i syfte att sälja narkotikan vidare.

Grovt brott

Brottet bedöms som grovt då man bland annat har beslagtagit 24 kilo cannabis och 305 plantor. Utöver straffet på två och ett halvt års fängelse utvisas även mannen från Sverige och får inte komma tillbaka förrän tidigast om tio år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.