Foto: SVT

Maud Olofsson flyttar hem

Uppdaterad
Publicerad

Från Högfors i Västerbotten till Högbyn i Örnsköldsvik. Nu flyttar förre centerledaren Maud Olofsson tillbaka till barndomshemmet.

Beslutet att återvända från Västerbotten till Högbyn, strax norr om Örnsköldsvik har vuxit fram under en tid. Det började med ett fritidshus på barndomsgården som skulle renoveras. Den ersattes med en villa för åretruntboende och för en tid sedan bestämde sig Maud Olofsson och maken Rolf att ”provbo” i Högbyn, berättar tidningen allehanda på nätet.

Första maj

Efter sex månader beslutade paret att sluta eftersända posten och formellt är de nya kommuninvånare i Örnsköldsvik från och med första maj.

De lämnar nu Högfors i Robertfors som blev ett begrepp i svensk inrikespolitik den 30 augusti 2004. Det var i Högfors de borgerliga partiledarna träffades för första gången sedan de bildat Allians för Sverige, ett möte som sedan lade grunden för det borgerliga maktövertagandet vid riksdagsvalet två år senare.

Gården – ett centerfäste

Maud Olofsson lämnade partiledarposten 2011. Idag är arbetstempot något lägre vilket innebär att hon tidvis kan njuta av utsikten över Högbysjön från det nya huset.

– Alltså, jag har ju längtat tillbaka till vattnet, säger Maud till Allehandaoch blickar genom panoramafönstret ut över Högbysjön.

– Och jag har alltid trivts så bra här, där jag får umgås med familjen, med släkt och vänner.

En släkt som präglats av Centern. Pappa Harald Olsson var landstingspolitiker och bröderna Dan Olsson  och Lars Olsson har – och är – båda engagerade i kommunpolitiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.