Mentala SMS

Uppdaterad
Publicerad

KRAMFORS Skidåkaren Johan Olsson har fått mentala inspirationstips via SMS från Bollstabruk.

Den mentala träningen blir allt viktigare för elitidrottare på vägen till framgång, inte minst under pågående OS i Kanada. Vi har träffat SOK:s mentale tränare Stig Wiklund som, hemifrån Bollstabruk utanför Kramfors, hjälpt bland annat skidåkaren Johan Olsson under OS.

– Under själva OS i Vancouver har vi jobbat väldigt mycket med SMS, vi har SMS-kontakt strängt taget varje dag och dessutom skickar jag då mentala coachfrågor och mentala inspirationstips, säger Stig Wiklund.

Vilken betydelse alla SMS och mail Stig har skickat till Johan Olsson under OS kanske är svårt att svara på men Stig tror att det betyder mycket.

– Jag är övertygad om att det betyder oerhört mycket. Just det här att hela tiden bli påmind för att det är väldigt lätt att tappa fokus, säger Stig Wiklund.

I sex år har Stig Wiklund från Bollstabruk hjälp skidåkaren Johan Olsson med mental träning resulterat i framgång i hans skidkarriär, och under OS har det blivit succé. Och det finns fler i den Svenska OS truppen som han skulle vilja jobba med.

– Det är ju väldigt frestande med Helena Jonsson, man lider ju med henne. Komma till ett sån OS som storfavorit och sen känna att de börjar gå snett, då är lätt att börja få negativa tankar. Det blir en negativ spiral. Man tappar ju fullständigt självförtroende, säger Stig Wiklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.