Räddningstjänsten släcker branden i Essvik. Foto: Tobias Lind

Dubbla skogsbränder vid samma plats i Essvik

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre skogsområde började brinna i Essvik, söder om Sundsvall under onsdagseftermiddagen. Senare bröt en ny brand ut vid samma plats.

– Vi har en misstanke att det kan vara anlagt, säger Henrik Cedergren inre befäl räddningstjänsten Medelpad.

Det var strax efter 14-tiden på onsdagen som larmet om en gräsbrand kom in. Styrkan från Njurunda larmades till platsen och senare skickades också en tankbil från Timrå dit för att bistå. En grillning uppgavs ligga bakom branden och ett område om 35 gånger 35 meter brann totalt.

– Vi har fått stopp på spridningen och vi ska provbörja släckning, sade Henrik Cedergren inre befäl räddningstjänsten Medelpad vid 14:30-tiden.

Vid 15-tiden var räddningstjänsten klar på platsen. Men ett nytt larm kom in vid 15:40-tiden om en gräsbrand vid samma område.

– Det var en bit ifrån den gamla branden, vi vet inte vad det beror på om det är den gamla branden som spridit sig eller om det här är en helt ny brand, säger Henrik Cedergren.

Men man misstänker att det kan vara anlagt.

– Det var på ett nytt ställe och inte så nära inpå den gamla branden, vi ser inte hur de kan hänga ihop. Vi har en misstanke och en känsla om att det skulle kunna vara anlagt, säger Henrik Cedergren.

Nu är polisen på väg ut till platsen för att undersöka saken närmare. Den nya branden var på ett område om 20 gånger 25 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.