Under fredagen larmades polisen till Saltvik, efter att en intagen skadats allvarligt i ett bråk inne på anstalten. Foto: SVT

Misstänkt mordförsök på fängelset Saltvik – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök på efter ett bråk på säkerhetsfängelset Saltvik utanför Härnösand.

En annan intagen har förts till sjukhus med allvarliga skador.

– Det ska röra sig om kraftigt våld och det är därför vi rubricerar det som mordförsök, i kombination med att han har allvarliga skador, säger polisens presstalesperson Maria Linné.

Bråk mellan två fångar

Larmet kom in som ett bråk mellan två intagna på anstalten under eftermiddagen, varav den ena är den misstänkte mannen. Polis och åklagare vill i nuläget inte uttala sig närmare om vilka skador det handlar om eller hur bråket har uppstått.

Den misstänkte har förhörts under dagen och nu anhållits av åklagare.

Saltvik är tillsammans med Kumla och Hall så kallad säkerhetsanstalt, för personer som bedöms ha högre risk för rymning eller fritagning. Fängelset har 141 platser.

Texten kan komma att uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.