Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Reporter Eric Heller berättar om nattens mordförsök i Nacksta. En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans, och en man i 20-årsåldern är gripen. Foto: Shanker Prem, SVT

Misstänkt mordförsök i Nacksta – man i 20-årsåldern förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredagen har en man i 20-årsåldern utsatts för ett misstänkt mordförsök i Nacksta i Sundsvall. Mannen har förts till sjukhus och en man i 20-årsåldern är gripen, enligt polisen.

En man i 20-årsåldern ska under natten till fredagen ha utsatts för våld med ett tillhygge inomhus i Nacksta i Sundsvall. Mannen fick föras till sjukhus med ambulans, men skadeläget är oklart.

Det var vittnen från platsen som larmade polisen om händelsen strax innan klockan halv två på natten. Enligt polisen har brottet skett inomhus.

– Vi kunde gripa en misstänkt gärningsman, även han i 20-årsåldern, i närområdet, säger Björn Pettersson, vakthavande befäl på polisen.

I ett första skede rubricerades ärendet som grov misshandel, men uppgraderades sedan till försök till mord.

Förhör hålls och spår säkras

Polisen spärrade av brottsplatsen för teknisk undersökning och arbetar med inledande utredningsåtgärder. De håller förhör och säkrar spår, bland annat med hjälp av hund.

Förhör hålls med den misstänkte mannen och därefter ska åklagare fatta beslut om han ska anhållas eller inte.

Polisen ser i nuläget inte att händelsen ska vara gängrelaterad, utan bedömer det som en isolerad händelse.

Texten kommer att uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.