Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I maj 2022 hittades en man i 35-årsåldern död i sin bostad. I juli samma år häktades en man i 50-årsåldern misstänkt för mord. Nu har rättegången dragit igång och i videon ovan kan du höra åklagaren Lo Jonsson. Foto: Ur polisens förundersökning.

Åklagarens teori om mordet i Nacksta i Sundsvall: ”En jakt på tabletter”

Uppdaterad
Publicerad

Det var i mitten av maj 2022 som en man i 35-årsåldern hittades död i sitt hem i Nacksta i Sundsvall. Under tisdagen har mordmisstankarna mot den misstänkte mannen, som är i 50-årsåldern och som suttit häktad sedan juli förra året, tagits upp i en rättegång i Sundsvalls tingsrätt.

Enligt förundersökningen ska brottsoffret ha huggits med ett flertal olika skarpeggade föremål – bland annat fem olika knivar, en sax och en potatisskalare.

Den åtalade, som är i 50-årsåldern, har i polisförhören nekat till brott. Han menar att han inte kommer ihåg någonting från den aktuella dagen då ”hans psyke har tagit mycket skada under de här 17 åren i kombination med benzo och alkohol”, står att läsa i polisens förundersökning.

I brottsoffrets lägenhet har det funnits flera dna-spår från den misstänkta gärningsmannen.

Hör åklagare Lo Jonsson i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.