Modos damlag säkrade SDHL-kontraktet efter två raka segrar mot Skellefteå AIK. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Modos damlag kvar i SDHL

Uppdaterad
Publicerad

Efter en säsong där Modos damlag endast mäktat med 30 poäng på 36 matcher tvingades laget kvala för att försöka hålla sig kvar i högsta serien.

I en kvalserie mot Skellefteå AIK där två segrar krävdes för fortsatt spel i SDHL, övertygade Modo när det behövdes som bäst. Den första kvalmatchen som spelades i Skellefteå vann Modo med klara 4-0 efter att ha bombarderat Skellefteås målvakt. Skottstatistiken, 55-8, talar sitt tydliga språk.

Avgjorde på hemmaplan

Bortavinsten följdes upp av ännu en övertygande vinst på hemmaplan under lördagen. 1-0 efter den första perioden följdes upp av fyra mål i den andra perioden.

– Jag är lättad och väldigt glad och stolt över det vi lyckas prestera under de här två matcherna. Vi har ju egentligen allt att förlora men jag tycker att vi lyckas nollställa oss extremt bra inför kvalet och egentligen bara kommer ut och trummar på och kör över Skellefteå i två matcher, säger Modos tränare Björn Edlund till Modo channel.

Proppen ur när det behövdes

7-0 slutade den sista matchen för säsongen efter ytterligare två mål i den sista perioden. Modo lyckades avlossa osannolika 70 skott mot Skellefteås målvakt den här matchen. Just målskyttet under säsongen har ju annars varit Modos stora problem och kanske en anledning till att laget tvingades kvala.

– När man inte får göra mål trots bra matcher och prestationer så sätter det sig lite mentalt. Vi har jobbat för att hitta lösningar men avsaknaden av mål har varit något som har satt sig. Men jag tycker att vi har ett spel, när vi spelar som bäst och ett spelarmaterial för att kunna ligga bättre till i tabellen, säger Björn Edlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.