Foto: TT / arkiv

Mordförsök i Matfors – två personer gripna efter biljakt

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett misstänkt mordförsök i Matfors väster om Sundsvall under natten mot måndagen kunde två unga personer, en man och en kvinna, gripas i norra Hälsingland tidigt på måndagsmorgonen.

De hade då flytt från brottsplatsen i offrets bil – men prejades i diket av en polispatrull.

Polis larmades under natten till en mindre ort i Matforsområdet. Offret, en medelålders man, hittades svårt skadad på adressen – men ingen misstänkt. Det visades sig att de misstänkta lämnat platsen i offrets bil.

Bilen efterlystes och vid tretiden siktades den av en polispatrull i Delsbo i norra Hälsingland.

– I höjd med Hennan i Ljusdal kunde patrullen preja bilen av vägen, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Farlig biljakt

Men det efter en lång biljakt i Hälsingland där de misstänkta först i hög fart backade in i polisbilen som stoppat dem, och sedan åter smitit.

– Det kunde gått riktigt illa, våra poliser var på väg ut ur sitt fordon när misstänkta gärningsmannen plötsligt backade i hög fart och totalförstörde polisbilen, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC Mitt.

Båda personerna misstänks därför även för försök till grovt våld mot tjänsteman och blåljussabotage.

Opererats

Den man i 25-årsåldern som körde bilen och en kvinna i 20-årsåldern är nu gripna och ska höras under dagen. Misstankarna gäller initialt försök till mord.

Brottsoffret som är i 50-årsåldern har opererats under morgonen. Hans tillstånd är livshotande, enligt uppgifter från sjukvården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.