Den beskjutne mannen i 35-årsåldern angreps utomhus. Han fördes svårt skadad till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Nu har en man i 20-årsåldern begärts häktad misstänkt för mordet. Foto: Patric Sellén SVT

Misstänkt för Korstamordet häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som anhölls i fredags som misstänkt för dödsskjutningen i Korsta i Sundsvall före jul häktades på måndagen i Sundsvalls tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar och åklagaren har begärt yppandeförbud för samtliga parter.

Den anhållne mannen är skriven på en mindre ort i Hälsingland. De häktningsskäl som kammaråklagare Lo Jonsson åberopade är risken att den misstänkte undanröjer bevis eller försvårar utredningen på annat sätt, plus risken att han fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Lo Jonsson är förtegen, men säger att det är en omfattande utredning som lett fram till den misstänkte.

Dödsskjutning i Korsta

– Jag tror vi är uppe i drygt 700 förhör, säger hon.

Log mot åklagaren

Hemlighetsmakeriet fortsatte när häktningsförhandlingen inleddes efter lunch på måndagen. Åklagaren begärde direkt lyckta dörrar och yppandeförbud för alla inblandade. Hon yrkade också på att den misstänkte beläggs med fullständiga restriktioner om han häktas.

Den misstänkte unge mannen nekar till alla anklagelser och bestred både häktningen och eventuella restriktioner. Han log milt och till synes obekymrat när åklagaren läste upp sin framställan inför häktningsdomaren.

Vittnen

Mordet inträffade strax före halv åtta på kvällen den 7 december förra året utomhus mitt i bostadsområdet Korsta i Sundsvall. Offret är en man i 35-årsålden som sköts till döds med flera skott.

Vittnen säger sig ha sett flera personer springa från platsen efter mordet. Redan samma kväll greps en 22-årig man som därefter suttit häktad en period, men han släpptes nyligen på fri fot sedan misstankarna mot honom försvagats.

Det är ännu oklart om han och den nu anhållne mannen har någon koppling till varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Korsta

Mer i ämnet