Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vinnaren i klassen F 15 Siri Colliander från Haverödals Sportklubb på skjutvallen i sprintloppet Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Nästa generation skidskyttar gjorde upp i USM i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har det arrangerats svenska mästerskap för ungdomar i skidskytte i Timrå och återväxten tycks vara god. Ett 100-tal ungdomar tävlade i klasser för 14- och 15-åringar.

– Superkul, tyckte Elin Bergman från Mora.

Det var gnistrande vinterförhållanden och januarisol när ungdoms-SM i skidskytte avgjordes på skidskyttestadion i Timrå. Med glittrande stjärnor och färger på kinderna kämpade åkarna i spåren och på skjutvallen.

– Superkul att köra tävlingar här, sa Elin Bergman från Mora efter sprintloppet.

”Bra att vi kan arrangera”

– Det är bra att vi kan arrangera en tävling här på hemmaplan och att det funkade så bra med alla funktionärer, konstaterade Gustav Wessbladh från arrangörsklubben Sundsvall Biathlon, som tävlade i klassen P 14.

I stort sett hela Sverige var representerat med åkare från Småland till Norrbotten. Västernorrland kunde räkna in flera segrar, bland annat genom I 21-åkarna Linus Nylander i P 14 och Erik Tingelöf i P15, båda från Sollefteå liksom Frida Lauri från Anundsjö i klassen F 15.

Varierad sport ökar intresset

Tävlingarna lockade ett 100-tal deltagare och Gustav Wessbladh tror att intresset för skidskytte beror på att det är en varierad sport.

– Det är fler moment än att bara åka skidor, säger han och menar att det är spännande att även få skjuta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.