Foto: arkiv

”Ångermanland drabbas hårdast”

Publicerad

I Västernorrland drabbas de norra länsdelarna hårdast av stormen Cora enligt SMHI. Stormen tog en nordligare riktning än förväntat.

Under söndagsförmiddagen drog ovädret in över Jämtlands län. Strax före klockan tolv var vindstyrkan på Åreskutan lite drygt 30 meter i sekunden uppger Skistar.

För Ångermanland gäller fortfarande en klass 2-varning, med vindbyar på upp emot 28 sekundmeter. För Medelpad gäller klass 1 tills vidare men även där kommer vindbyarna att bli hårda på sina håll.

Risk för samhällstörningar

Vindstyrkan kulminerar under kvällen i Västernorrland. Under natten avtar vindarna successivt, rapporterar SMHI vid 16-tiden på söndagen.

Konsekvenserna av ovädret är ännu svåra att överblicka. Men det finns risk för fallande träd och skador på skog och byggnader. Trafikproblem och el- och telestörningar finns det också risk för, enligt SMHI.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer