Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nio fall är nu lösta och en notorisk blottare har infångats. Hör Josefine Perming Tengqvist på polisen i Västernorrland berätta om hur den misstänkte mannens tillvägagånssätt. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Nio fall lösta – notorisk blottare infångad

Uppdaterad
Publicerad

En blottare som rört sig i Västernorrland och Västerbotten har fångats in av polisen. Mannen som är i 35 till 40-års åldern har uppträtt maskerad, men i övrigt varit naken. Han misstänks för nio fall av sexuella ofredanden.

Mannen, som är hemmahörande i Västernorrland, har förflyttat sig i länen och i hans spår har anmälningarna om ofredanden kommit in till polisen sedan i februari.

Den yngsta 14 år

Han har sökt upp och väntat ut kvinnorna. När någon i rätt ålder närmat sig har han stigit fram, maskerad över ansiktet men i övrigt naken, och blottat sig. Den yngsta har varit 14 år och den äldsta 26 år.

– Vi ser oerhört allvarligt på den här typen av brott. Det skapar obehag och oro bland de kvinnor som blivit utsatta, säger Josefine Perming Tengqvist avdelningen för grova brott på polisen i Västernorrland.

Har erkänt ett flertal fall av ofredande

Mannen greps i Sollefteå i juni och efter det har polisen kunnat nysta upp nio olika fall av ofredanden. I Sörberge, Timrå rör det sig om sex fall men han har också erkänt händelser i Sollefteå, Örnsköldsvik och Umeå.

– Det här rör sig om en person som blottat sig tidigare. Det skedde då för flera år sedan och han är alltså känd av polisen sedan tidigare. Han har varit medgörlig under den utredning vi gjort nu under sommaren och han har också varit ångerfull, berättar Josefine Perming Tengqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer