Foto: SVT

Ny anmälan i smiskhärvan

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en anmälan i härvan kring en smiskad elev i Sundsvall har inkommit till Skolinspektionen. Det är en förälder som menar att rektorn skuldbelagt eleverna genom att anklaga dem för att förstöra skolans rykte. 

SVT Mittnytt har tidigare berättat om den uppmärksammade händelsen då en lärare på en högstadieskolan i Sundsvall enligt uppgifter till skolinspektionen ska ha lagt upp en kvinnlig elev i knät och smiskat henne på rumpan. När en annan elev tog en bild på det som skedde uppmanades denne att ta bort den för att det kunde missuppfattas.

När eleverna sedan kontaktade rektorn tog denne lärarens parti och kritiserade eleven som tog bilden för att ha använt sin telefon på ett felaktigt sätt under skoltid. Händelsen utreds av både polis och Skolinspektionen. Förra veckan beslutade kommunen att tilldela både rektorn och lärare en skriftlig varning eftersom deras beteende varit oacceptabelt. De fick dock återgå till jobbet.

Nu har ytterligare en anmälan i härvan inkommit till Skolinspektionen. Det är en förälder till en av eleverna som gick till rektorn som står bakom denna anmälan. Föräldern anser att rektorn kränkt eleven genom att ifrågasätta dennes känslor efter ”smiskincidenten”. Anmälaren menar också att rektorn skuldbelagt eleverna genom att anklaga dem för att förstöra skolans rykte.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elevsmisk i Sundsvall

Mer i ämnet