Foto: SVT

Ny ögonmottagning invigd på Örnsköldsviks sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Ögonkliniken i länet har haft problem med långa köer och bemanningsvårigheter. Enligt ledningen ser situationen nu bättre ut.

På fredagen invigdes en ny mottagning på Örnsköldsviks sjukhus – ett led i förändringsarbetet.

Ögonmottagningen har flyttat in i nyrenoverade och anpassade lokaler på Örnsköldsviks sjukhus – en investering på 13 miljoner kronor.

– Tidigare har det varit väldigt trångt, varken patienter eller personal har rymts, och vi har haft krångliga vägar mellan maskiner och undersökningsrum, konstaterar Sandra Andersson, verksamhetschef för ögonkliniken i Västernorrland.

Kortat köerna

I och med flytten räknar man också med att kunna ta emot fler patienter. Ögonkliniken i länet har haft problem med långa väntetider, 2013 stod 1 100 patienter i kö.

– Situationen ser betydligt bättre ut. Vi har jobbat med det här under lång tid och de här nya lokalerna ger oss möjligheten att fortsätta det arbetet, säger Sandra Andersson.

Svårt med bemanning

Bemanningen har också varit ett bekymmer. 2016 var fyra av fem läkartjänster på mottagningen i Örnsköldsvik vakanta. I dag är alla utom en tjänst besatta med fasta läkare.

– Det ser bättre ut. Vi har en högre bemanning med fasta läkare och specialistsjuksköterskor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.