Nya pengar ger nya möjligheter för Skuleberget

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen kom beskedet från Tillväxtverket att Kramfors kommun får 19 miljoner kronor för att utveckla Skuleberget.

– Det är fantastiskt roligt och avgörande för att vi ska kunna locka fler turister, säger Patrik Asplund, chef kultur- och fritidsenheten, Kramfors kommun.

Med beskedet om de milijonerna till Skuleberget kan Kramfors kommun och hela Destination Höga kusten nu förverkliga sina planer för turistmagneten Skuleberget.

– Vi börjar med att bygga en ny linbana, säger Patrik Asplund, chef kultur- och fritidsenheten Kramfors kommun.

Den nya linbanan är den största investeringen i projeketet som har en totalbudget på 38,5 miljoner där alla kommuner i Höga kusten samt Region Västernorrland, skjuter till pengar.

Cykel och vandring

Förutom ny linbana vill man skapa fler aktiviteter som till exempel en downhillbana för cykel och fler vandringsleder på berget. Dessutom kommer det att krävas fler servicehus, parkeringar och infrastruktur när antalet turister ökar, påpekar Patrik Asplund.

Han är mycket nöjd med tillskottet på 19 miljoner.

– Det är ju fantastiskt roligt. Det har varit en lång resa. Vi har hållit på ett år och det är många som lagt ner många timmar på det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.