Försenad och dyrare än planerat. Under lördagen invigdes simhallen i Sundsvall. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Nya simhallen i Sundsvall invigd

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen invigdes den nya simhallen i Sundsvall. Direkt efter sedvanlig bandklippning hoppade kommunalråd Peder Björk (S) och kultur- och fritidsnämndens ordförande Åsa Ulander (S) i plurret.

Efter bandklippning och klädsim kravlade sig kommunalrådet upp till SVT´s reporter som väntade vid bassängkanten.

Får man bada med kläderna på?

– Nej, normalt inte men vid speciella tillfällen så. Det känns det lite roligt att göra en extra grej idag när vi inviger den nya simhallen, säger en blöt Peder Björk.

försenad och fördyrad

Anläggningen försenades nästan ett år på grund av att rivningsentreprenören gick i konkurs och för att saneringen blev mer omfattande än vad man först trodde. På grund av det blev simhallen också 12 miljoner dyrare än de 150 miljoner som som hallen skulle kosta.

– Vi hade lite otur måste man säga, med saneringen och att entreprenören gick i konkurs. Men nu står vi här med ytterligare en del i Himlabadsanläggningen. Nu har vi en komplett simanläggning, säger Peder Björk.

Dubbelt så bred

Den nya bassängen är lika lång som den gamla men nästan dubbelt så bred med sina 25x25 meter. Det ger fler banor och större möjligheter vid både träning och motionssim.

– Det innebär att föreningsverksamheten kommer att få fler tider samtidigt som det kommer att finnas mer plats för motionärer. Vi kommer också att kunna ha olika gruppverksamheter här inne samtidigt, säger Hans Bergqvist som är arenachef för Himlabadet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.