Foto: SVT

Nytt flygbolag ska trafikera Örnsköldsvik-Stockholm

Publicerad

Trafikverket har upphandlat sträckan Örnsköldsvik – Sundsvall – Stockholm/Arlanda för de närmaste månaderna. Det är bolaget Air Leap som ska sköta trafiken.

Sedan årsskiftet bedrivs ingen reguljär trafik från Örnsköldsviks Airport, men nu har Trafikverket upphandlat sträckan Örnsköldsvik – Stockholm för de närmaste månaderna.

– Det känns jättebra och samtidigt får vi positiva budskap från BAE Systems som får en stororder, säger Robert Gyllroth, vd för Örnsköldsviks airport.

Han menar att det finns en efterfrågan på flygtrafik till och från Örnsköldsvik.

– Tanken är att planen går från Örnsköldsvik på morgonen och hem på kvällen. Jag hoppas man får ihop en bra tidtabell.

Gäller två månader

Från söndag 24 januari är det möjligt att flyga från Örnsköldsvik till Arlanda via Sundsvall men trafiken är bara upphandlad för lite drygt två månader, fram till 31 mars.

– Vi är glada att få hjälpa till med att upprätthålla den viktiga infrastrukturen i de norra delarna av landet under denna mycket prövande period, säger Jon Melkersson, vd på Air Leap.

Sträckan ska trafikeras med en Saab 340 med 33 platser för passagerare.

Så här presenterar bolaget sig självt:

Air Leap är ett ungt svenskt regionalt flygbolag med destinationer i Sverige, Norge och Finland. Vår verksamhet är en mix av upphandlad och kommersiell trafik både för privat och affärsresenärer men även för samhällsbärande funktioner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer