Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Philip säger att spela airsoft är en sport som passar alla åldrar över 18 år, personer från alla möjliga yrken, åldrar och kön är med och spelar. ”Det är gemenskapen och det fartfyllda som lockar”. Foto: Hanna Kärrström/SVT

Ödehus blir episk spelplats för airsoft-entusiaster i Sundsvall

Publicerad

Ett tidigare övergivet hus i centrala Sundsvall har nu blivit en spännande spelplats.

– Vi har letat ett ställe att hålla till på i Sundsvall under en längre tid men det har inte varit lätt, säger Stefan.

Byggnaden innehåller sex våningar och 7000 kvadratmeter utrymme.

När byggnaden såldes 2021 var tanken att den skulle renoveras och bli till en ny mötesplats men planerna slutfördes aldrig och någon renovering har inte skett.

– Vi såg att denna byggnad stod tom och förfaller så vi tog kontakt med fastighetsägaren som är positiv till att vi är här, säger Stefan.

Sporten eller hobbyn var nästan obefintlig i Sverige för 20 år sedan berättar Philip som är en av de som är mer erfaren.

– Vi har gjort vårt bästa för att röja upp och är på plats nästan dagligen men mycket återstår. Man vistas här på egen risk och det är alla införstådda i, berättar Stefan.

Följ med in på den nya arenan där SVT:s reporter testar att skjuta med soft airgun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.