Ängetskolans källare blev vattenfylld och Räddningstjänsten arbetade i flera timmar för att pumpa ut vattnet. Foto: Anna Quayle / SVT

Regn och översvämning stängde skola – vatten forsar in

Uppdaterad
Publicerad

Vatten forsar in i källare och Ängetskolan har skickat hem sina elever. Bostadsområdet Gullänget är värst drabbat i Örnsköldsvik och det är inte över än.

– Enligt SMHI ska det regna ännu kraftigare från klockan 15 och det upphör inte förrän vid 19-tiden, säger Mats Renning, inre befäl räddningstjänsten i Örnsköldsvik.

Räddningstjänsten i Örnsköldsvik jobbar för högtryck under måndagens oväder. Värst är det i Gullänget där räddningstjänsten arbetat sedan förmiddagen med att pumpa vatten ur Ängetskolans källare.

– Det kommer vatten uppifrån skogen som rinner rätt in i skolan, säger Mats Renning, inre befäl vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik.

Mera regn

Förutom räddningstjänsten tar man också hjälp av slamsugare och kommunens trafik- och parkförvaltning. Eftersom det väntas ännu mer regn under aftonen har man kallat in flera deltidsstyrkor.

– Vi är ute och pumpar vatten ur källare på 7-8 ställen just nu, säger Mats Renning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.