Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunanställda uppmanas arbeta hemifrån i Örnsköldsvik Foto: Thomas Sundberg/SVT

Örnsköldsviks kommun återinför distansarbete

Uppdaterad
Publicerad

Även om smittspridningen är låg i Örnsköldsvik har kommunen valt att återgå till distansarbete. Samtidigt uppmanas föräldrar att hålla sig från skolorna.

Det var i torsdags förra veckan som kommundirektör Magnus Haglund tog beslutet att de som kan ska återgå till arbete hemifrån. Beslutet började gälla omedelbart och togs i ett försök att ligga före en förväntad ökning av smitta i samhället.

– Naturligtvis är det det oroande läge vi ser kopplat till pandemin. Vi ser att deltavarianten ökar, och även omikron oroar många så vi tyckte att det var lika bra att vara tidigt ute den här gången, säger Magnus Haglund.

Inga föräldrar på skolorna

Det är bland barn och unga som spridningen är som störst just nu. Därför har skolorna i Örnsköldsvik uppmanat föräldrar att i största möjliga mån hålla sig borta från sina barns skolor. Men än finns inga planer på att återinföra fjärrundervisning för eleverna.

– Vi kommer att göra vårt absolut yttersta för att behålla eleverna i skolan oaktat åldersklass så länge det är möjligt. Det är så pass viktigt och det visar erfarenhet under pandemin. Men skolorna försöker göra anpassningar som att undvika större folksamlingar. Till exempel vid Luciafirandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet