fotgängare tvingas ut på vägarna eftersom trottoarerna inte är röjda från snö. Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Otillräcklig snöröjning på många håll

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det inte kommit några större snömängder de senaste fyra dygnen har det varit svårt att ta sig fram både för bilar och gångtrafikanter runt om i länet. Men från ansvarigt håll i Sundsvall menar man att man gjort det man kunnat i en extrem situation.

Det liknar mest en puckelpist men det handlar om en gata i centrala Sundsvall och liknande rapporter strömmar in från många håll i länet, bland annat från Härnösand och Långsele. Trots att det gått fyra dygn sedan de omfattande snöfallen är snöröjningen bitvis undermålig.

– I helgen var det dåligt, säger Birgitta Ljungkvist som promenerar med hunden på Södermalm i Sundsvall.

Spårigt och slirigt

Även om det framförallt är fotgängarna som har problem har även biltrafiken bekymmer, det är spårigt och slirigt både ute på landsvägarna och i tätorterna och ofta dålig sikt bakom snövallarna. Det har inträffat olyckor men i Sundsvall anser man att man gjort det man kunnat i en svår situation.

”En extrem situation”

– En extrem situation med både klass 2 och 3 varningar på en vecka, menar Sonny Andersson, som är ansvarig för snöröjningen i Sundsvalls kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.