Hör Bengt Persson, distriktsordförande för PRO i Medelpad, om vilka krav pensionärerna demonstrerar för. Foto: Per-Erik Ström / SVT

Krav från pensionärer: ”Stoppa nedmonteringen av det fasta telenätet”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen åker minst sju bussar med 375 PRO-medlemmar till Stockholm för att demonstrera klockan 15 på Mynttorget utanför riksdagen. Hör ordförande för PRO Medelpad om kraven de ska demonstera för utanför riksdagen.

”Höj den allmänna pensionen, lika skatt på pension och lön, stoppa nedmonteringen av det fasta telenätet och att glesbygden ska ha mobiltäckning”. Det är fyra av de åtta kraven som PRO-medlemmar ska presentera framför riksdagen under måndagen.

De har även en lista med över 3 000 namnunderskrifter från PRO-medlemmar. Namnunderskrifter ända från Norrbotten ner till Helsingborg.

– Någon ska väl i alla fall lyssna hoppas jag, säger Bengt Persson, distriktsordförande för PRO i Medelpad.

PRO i norra Sverige

Från Dalälven och uppåt i landet menar Bengt Persson att flera PRO-distrikt är överens om kraven de har, framförallt pensionärerna på glesbygden.

– Ett stort problem med att man inte har täckning är att våra trygghetslarm inte fungerar. Det fick vi bevis på när stormen Jan kom, då var en dam utan larm en hel vecka, säger han.

Att kvinnor som varit hemma med barnen har mycket låg pension är ett annat problem som lyfts. I klippet ovan berättar Bengt Persson mer om kraven de framför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer