I Dynäs mellan Kramfors och Bollstabruk inträffade olyckan. Foto: Google earth/SVT.

Fotgängare påkörd på riksväg 90 – avled av sina skador

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern blev påkörd av en bil, på riksväg 90 i höjd med Dynäs mellan Kramfors och Bollstabruk på fradagen. Natten mot lördag kunde polisen konstatera att mannen avlidit.

Den påkörda mannen fördes under fredagskvällen till sjukhus med ambulans, detta efter att ha blivit påkörd på riksväg 90.

– Bilarna kör i 80-90 kilometer i timmen på den här sträckan så det är klart att en sådan här olycka blir allvarlig med tanke på det, säger Johanna Engström, inre befäl vid Räddningstjänsten Höga kusten-Ådalen.

Vid ett-tiden, natten mot lördag, konstaterade polisen på sin hemsida att mannens liv inte gått att rädda. Den avlidne mannens anhöriga är underrättade.

Kriminaltekniker har utfört en undersökning av platsen, och den inblandade bilen har tagits i beslag av polisen för teknisk undersökning.

Händelsen rubriceras som vållande till annans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.