Poliser tvingades använda pepparspray mot hotfulla personer natten mot lördag. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Polis tvingades använda pepparspray mot hotfulla personer i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Under en bilträff vid rondellplan i Örnsköldsvik i natt uppstod tumult när en polispatrull försökte omhänderta en berusad person. Poliserna tvingades använda pepparspray för att skydda sig.

Under fredagskvällen och fram till lördag morgon har polisen kontrollerat en stor bilträff vid rondellplan i Örnsköldsvik. Strax innan klockan två beslöt sig en polispatrull för att omhänderta en berusad man enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

Mannen gjorde dock kraftigt motstånd samtidigt som ett flertal andra på platsen försökte förhindra omhändertagandet. Poliserna tvingades då använda pepparspray för att freda sig mot de utåtagerande personerna. Två poliser skadades.

Enligt polisen omhändertogs fem – sex personer efter händelsen enligt LOB. En anmälan om våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman har upprättats. Flera personer misstänks också ha gjort sig skyldiga till försök till främjande av flykt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.