Polisen när de ser bilderna på mobilsurfandet: ”Riktigt dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

”Riktigt dåligt”. Så kommenterar trafikpolisen Alexandra Bergström bilderna på de rattsurfande långtradarchaufförerna i Västernorrland.

SVT:s reporter visar upp sekvenserna för polisen där man tydligt ser hur långtradarchaufförer sitter och tittar på mobiltelefonen medan de kör genom samhället Sillre i Västernorrland.

– Som polis så kan jag säga att jag tycker att det är riktigt dåligt, säger trafikansvarige polisen Alexandra Bergström vid polisen i Västernorrland.

Statistik som inte imponerar

Hon menar att polisen numera tar förhållandevis många rattsurfare på bar gärning men statistiken för Västernorrland är inte överdrivet imponerande. Fram till augusti i år har 93 personer ertappats med att använda mobilen i samband med bilkörning. Totalt i landet anmäldes 9 615 mobilsurfare.

Stockholm värst

Stockholmstrafiken med den högsta intensiteten står som väntat för de flesta mobilsyndarna, i polisregion Stockholm gjordes 2 493 anmälningar om användande av mobil bakom ratten.

Hör polisen Alexandra Bergströms kommentar till SVT:s bilder på mobilsurfande på riksväg 86 i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.