Robert Blomberg från Hemvärnet spanar ut över havet från Härnöns nordvästra strand. Men ännu finns inga spår efter 50-åringen som försvann efter en fisketur till havs i onsdagskväll. Foto: Rolf Lunneborg SVT

Polisen och hemvärnet söker försvunne 50-åringen på land och från luften

Uppdaterad
Publicerad

Polishelikopter med värmekamera deltar nu i sökandet efter den 50-årige mannen som försvann efter en fisketur utanför Härnön på onsdagskvällen.

Polisen fortsätter sökandet under fredagen med hjälp av hemvärnet.

– Vi letar efter hela kustremsan på Härnön, säger hemvärnets militäre insatsledare Jon Lundgren.

Vänner till den försvunne 50-åringen berättar för SVT att mannen ofta brukar fiska i vattnen längs Härnöns norra sida.

En kort tid före försvinnandet hade han problem med sin båt, en liten vit plastbåt, som av okänd anledning vattenfylldes och fick dras upp på land för att tömmas.

Om det kan ha något med det som hänt under onsdagskvällen och natten mot torsdagen att göra är oklart. Varken båten eller några andra av mannens tillhörigheter har hittats.

Söker på Härnön

Polisen har under fredagen tagit över sökinsatsen och tillsammans med hemvärnet söks det nu på land och från luften.

Sökandet koncentreras till Härnön, men polisen har också sökt med hjälp av drönare bland annat på Lungön. Vid lunchtid sätts åter polisens helikopter in och den söker av såväl fastland och öar som vikar och öppet hav i området.

Polisen efterlyser tips och upplysningar som skulle kunna sättas i samband med försvinnandet. Bland annat är man intresserad av eventuella iakttagelser av mannens båt som alltså är en vit och cirka fyra meter lång plastbåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.