Jonas Holmström, kriminalinspektör vid polisens avdelning för grova brott i Västernorrland, meddelar att polisen utreder ett grovt våldsbrott i Kramfors kommun. Foto: Emil Hammarström/SVT

Polisen utreder grovt våldsbrott i centrala Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på fredagsmorgonen inträffade ett grovt våldsbrott i centrala Kramfors, något som Tidningen Ångermanland var först att rapportera om. På fredagseftermiddagen meddelade polisen att två unga män är anhållna.

– Vi utreder ett grovt våldsbrott som har skett inomhus i centrala Kramfors. Vi ser det som en isolerad händelse och ärendet leds av Åklagarkammaren i Sundsvall. Det pågår ett intensivt utredningsarbete, sa Jonas Holmström, kriminalinspektör vid polisens avdelning för grova brott i Västernorrland, på fredagsmorgonen.

Klockan 17:20 på fredagen meddelade polisen att två män, som är mellan 15 och 20 år gamla, är anhållna i ärendet. De misstänks för grov misshandel, grovt olaga hot, försök till grovt rån samt grovt vapenbrott.

Den ena är skäligen misstänkt och den andra är på sannolika skäl misstänkt. Polisen fortsätter utreda händelsen under helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.