Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mamman Rawan Obaidat om oron att få larm om polisinsats vid förskolan. Foto: Stina Ahlinder/SVT

Polisinsats i Söråker efter larm om person med yxa

Uppdaterad
Publicerad

En polisinsats pågick i Söråker i Timrå kommun under fredagseftermiddagen sedan en man setts i området med en yxa i handen.

Förskoleföräldrar i Söråker fick sms från skolledningen om insatsen, att barnen hölls inomhus och att man avrådde från hämtning tills vidare – hör några av dem i videon här.

Mannen hade enligt vittnesuppgifterna setts på en adress i Söråker, enligt polisens webbplats. I polisinsatsen deltog bland annat hundpatruller, enligt uppgifter till SVT.

Föräldrar till förskolebarn i Söråker fick information om polisinsatsen via ett sms från rektor som rådde föräldrarna att tills vidare avvakta med att hämta sina barn:

”Polisinsats pågår i Söråker. Barnen är trygga inne på förskolan. Avvakta hämtning av barn i nuläget, rektor återkommer med ny information.”

– Yxan ska ha hämtats på en adress i närheten av skolområdet. Och att bära vassa föremål på allmän plats får man såklart inte göra, säger Andreas Malmborg, yttre befäl på polisen.

Förskolan öppen igen

Vid 15.20-tiden hade mannen ännu inte påträffats.

Ungefär samtidigt fick föräldrarna till förskolebarnen ny information från skolledningen om att barnen återigen kunde hämtas som vanligt på förskolan.

Vid 15.30-tiden hade mannen med yxan hittats. Enligt polis på plats hade mannen gått med yxan i handen från en adress till en annan.

En anmälan om brott mot knivlagen har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.