Robert Thunfors, Nätverk Timrå, polisanmäler hot.

Politiker utsatt för dödshot

Uppdaterad
Publicerad

Sedan januari har politikern Robert Thunfors, Nätverk Timrå utsatts för hot. Nu har de blossat upp igen och nu gör han återigen en polisanmälan.

Arenafrågan i Timrå har varit omdebatterad under en längre tid. Flera partier i Timrå har varit emot att kommunen köper arenan, däribland Nätverk Timrå med Robert Thunfors i spetsen. Han har under tiden fått utstå både hot och trakasserier.

– Det handlar om hot på nätet men även via telefon. Ibland har jag blivit uppringd mitt i natten, berättar han för SVT Västernorrland.

Enligt Thunfors har det även handlat om direkta dödshot.

– Det är obehagligt, jag är inte rädd själv men det är värre för min familj, säger han.

Hur har det påverkat dej?

– Jag har ett större säkerhetstänk och är mer uppmärksam när jag är i större folksamlingar.

Har anmält tidigare

Nu har Thunfors anmält hoten som enligt honom själv pågått sedan januari. Han har även anmält tidigare och han berättar att polisen ser allvarligt på det hela och har vidtagit vissa säkerhetsåtgärder, vad det rör sig om vill han dock inte gå in på.

– Jag ser det som ett hot mot demokratin. Det kommer att bli svårt för kommuner att få människor att bli fritidspolitiker i framtiden om sånt här får fortgå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.