Premiär för Bitchkram

Uppdaterad
Publicerad

Aldrig tidigare har det gjorts en långfilm som utspelar sig helt och hållet i Sundsvall. Men det gäller filmen ”Bitchkram” som har premiär för en liten skara Sundsvallsbor just nu faktiskt.

Bakom filmen står Kramforsfödde Andreas Öhman som tidigare gjort ”I rymden finns inga känslor”. Det handlar om Kristin som får jobb på lokaltidningen med att skriva krönikor från New York.

Men hon missar planet och blir kvar på Alnö i Sundsvall därifrån hon hittar på alltihopa och klarar sig galant. Det här är Andreas Öhmans andra långfilm. Den andra ”I rymden finns inga känslor” spelades till stora delar in i Kramfors:

Men Sundsvall är bara en kuliss och kunde egentligen vara vilken småstad som helst. Så Sundsvallsborna lär känna igen sig. Men får även finna sig i vissa filmtekniska genvägar...

Bitchkram är raka motsatsen till en bitchslap. Här är det två starka, väldigt olika tjejer som blir vänner av en slump. Anders Öhmans förra film fick representera Sverige på Oscarsgalan. Frågan är hur långt Sundsvallsandan sprids nu...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.