• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Protester inför Hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde i Härnösand. Hör mer om varför man protesterar i klippet. Foto: Hans Lindblom/SVT

Protester mot nedläggningshotade hälsocentraler

Uppdaterad
Publicerad

Inför Hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde i Härnösand idag samlades en skara protestanter utanför Regionfullmäktige för att protestera mot planerna på att förändra primärvården i länet.

Nackstas hälsocentral väntas läggas ner. Detsamma gäller Husums filialer i Trehörningsjö och Långviksmon. Dessutom väntas ändringar vid flera av Regionens andra hälsocentraler i och med nämndens sammanträde, bland annat Lidens hälsocentral som kan bli en filial till Granlo hälsocentral.

– Här avvecklar man ett bostadsområde som är på väg att förändras i ett Sundsvall som håller ihop. Nästa minut kastar man skurvatten på oss och säger ”ut från hälsocentralen”. Nej, det här är inte okej, säger Berit Karlsson, som bor i Nacksta och var en av protestanterna på plats i Härnösand.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotade hälsocentraler

Mer i ämnet