Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rasmus Abrahamsson från Sollefteå var en av de älgvandringstittare som fick välja ut sin personliga höjdpunkt från årets upplaga av programmet. Hör Rasmus här. Foto: SVT

Älgtittaren Rasmus från Sollefteå trodde att han vann gissningstävling ifjol

Uppdaterad
Publicerad

På SVT play kan du nu se ihopklippta höjdpunkter från Den stora älgvandringen 2022.

Nytt för i år är att även tittarna fått välja ut och berätta om sina favoritögonblick från säsongen. Här i videon visar och berättar Rasmus Abrahamsson från Sollefteå om sina bästa minnen från årets älgvandring.

Rasmus deltog i en tävling i programmet där det handlade om att gissa hur många älgar som skulle simma över Ångermanälven under tiden som sändningarna från Den stora älgvandringen pågick i våras.

Han gissade på 68 älgar – en för mycket, visade det sig.

– Där i slutet var jag kluven. Jag ville ju egentligen att så många älgar som möjligt skulle ta sig över, men samtidigt ville jag ju vinna tävlingen, säger Rasmus – hör honom i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet