Först i mitten på nästa vecka beräknas snöröjningen på de första hallarna vara klar. Foto: SVT

Rasrisken på idrottshallarna inte över än

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att dröja innan alla hallar i Örnsköldsvik är säkra att vistas i. Torsdagens besiktning av de snötyngda taken är inte slutförd än.

– Det var för mycket snö på fotbollshallen för att man skulle kunna ta sig upp på taket och mäta, säger Sune Westberg, kultur och fritidsförvaltningen i Örnsköldsvik.

Det är hallarna med en särskild takstolskonstruktion som är känslig för stor och ojämn belastning. Därför är Modohallen, is- och innebandyhallen på Skyttis och fotbollshallen intill Parkskolan stängda tillsvidare.

Sune Westberg tror inte att hallarna kommer att kunna börja öppna förrän i mitten på nästa vecka.

– Takskottningen kan i bästa fall komma igång efter helgen och vi har inte team som kan skotta alla taken samtidigt, säger han.

Det innebär att hallarna kommer att öppna eftersom.

Modohallen kan han inte uttala sig om ännu då man först på fredagsförmiddagen kunnat göra snödjupsmätning och han väntar på belastningsberäkning.

Ytterligare en joker finns med i spelet.

– Jag såg på prognosen att det ska komma mer snö, säger Sune Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.