Foto: SVT

Rattfyllerist krockade – med polisen

Uppdaterad
Publicerad

Börje Öhman, polisens presskommunikatör i region nord, var lite sen till jobbet på söndagsmorgonen. Orsak: han blev påkörd av en rattfyllerist.

– Jag satte honom i baksätet tills en patrull kom och tog om hand om honom, berättar han.

På väg till jobbet genom Sundsvalls västra delar i arla morgonstund på söndagen noterade Börje Öhman i backspegeln att en bil närmade sig i hög fart bakifrån.

– Jag tänkte att det var väldigt vad han kör fort. Sekunderna senare när jag kom fram till en rondell hade jag honom alldeles bakom mig, berättar han.

Mannen körde i hög fart rakt in i bakdelen på Börje Öhmans bil. Då ovetande om att det var en polis han krockat med. Men det blev han snart varse.

Nära polishuset

Han placerades i baksätet på Börje Öhmans bil i avvaktan på att kolleger i en patrullbil skulle komma och hämta honom. Vilket dock gick ganska snabbt; olycksplatsen ligger bara 500 meter från polishuset.

Han protesterade inte?

– Nej, inte nämnvärt. Han tyckte kanske inte att han hade något val.

Krockade med fel person

Det var fel person att krocka med.

– Ja, det var väl kanske det.

Börje Öhman är inte särskilt omskakad av händelsen.

– Men det blev en lite stökig morgon. Jag kom ju in senare än vanligt och det tog ett tag att komma ikapp med göromålen.

Den omhändertagne mannen misstänks nu för grovt rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.