Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör regiondirektören beklaga fruktkorgslotteriet

Regiondirektören om fruktkorgslotteriet: ”Det gick fort och blev inte riktigt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Idén om ett fruktkorgslotteri som en uppmuntran till de anställda inom sjukvården i Västernorrland, kom från regionledningsgruppen där regiondirektör Hans Wiklund sitter som ansvarig. Han beklagar nu att det gick fort och inte fick avsedd effekt.

– Bakgrunden var att vi inför sommaren ville visa uppskattning för alla våra medarbetare i hela länet som jobbar hårt under sommaren för att upprätthålla våra verksamheter, säger regiondirektör Hans Wiklund.

Han säger att det var en tanke om att visa uppskattning på förhand inför sommaren. Men beklagar att det blev i form av ett lotteri. Som vi berättade förra veckan uppfattade Vårdförbundet och flera anställda erbjudandet som ett hån.

– Det var ingen bra idé, konstaterar Hans Wiklund i efterhand.

Hur kunde ni komma på att sex fruktkorgar skulle räcka som uppmuntran i hela länet?

– Som sagt, det var ingen bra idé. Men det ändrades snabbt efter att det kom synpunkter.

Ville visa uppskattning

I stället valde man att göra om erbjudandet så att alla, som ville ha en fruktkorg till sin verksamhet, kunde höra av sig.

– Som det blev så var det 150 verksamheter som nyttjade det här erbjudandet. Det skedde inom ramen för våra avtal inom livsmedelsområdet, säger Hans Wiklund.

Skulle erbjudandet ha gällt alla från början?

– Med facit på hand skulle vi ha gjort annorlunda, definitivt. Det är jag den första att erkänna. Det gick fort och blev inte riktigt bra första gången. Men avsikten har varit att uttrycka uppskattning till våra viktiga medarbetare, understryker han.

Beklagar utfallet

På frågan om vad han tycker om de kraftiga reaktionerna när nyheten spreds utanför regionens väggar, säger han att han hellre hade önskat ha diskussionen internt. Och han beklagar att lotteriet inte uppfattades som en uppmuntran av alla. 

– Jag är ledsen och beklagar verkligen till de individer som uppfattat det som något negativt. Det var absolut inte avsikten. Tanken var verkligen god. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

sjukvårdssommar i Västernorrland

Mer i ämnet