Höga kostnader för hyrpersonal är en fråga som Glenn Nordlund (S), regionstyrelsens ordförande, ska ta upp med civilminister Lena Micko. Foto: SVT

Regioner i ekonomisk kris i möte med civilministern

Publicerad

Många regioner har stora problem med ekonomin. På måndag ska representanter från flera regioner, däribland region Västernorrland, träffa civilministern för att redogöra för läget.

Civilminister Lena Micko tar på måndag emot representanter från sju regioner i kris för att ha samtal om de ekonomiska problemen.

– De flesta regioner har ett väldigt tufft ekonomiskt läge, säger Glenn Nordlund (S), regionstyrelsens ordförande, som representerar Region Västernorrland vid mötet.

Lyfter frågan om kostnader för hyrpersonal

Han tänker lyfta frågan om kompetensförsörjning med civilministern.

– Vi har väldigt höga kostnader för hyrpersonal. Det vill jag beskriva och få samtala om, hur staten kan stötta oss i det, säger Glenn Nordlund (S).

Om en vecka ska civilministern hålla samma typ av möte med tjugosex krisande kommuner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.