Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Samuel Granhammar är den som ritat bilden till Kompiskortet i Sundsvall. Hör honom berätta om tanken bakom och se fler av hans teckningar här. Foto: Peter Nässén / SVT

Samuel har designat Kompiskortet: ”Jag gillar att använda min fantasi”

Publicerad

Samuel Granhammar jobbar till vardags med tidningen Drakbladet i Sundsvall, men hans talang för teckning gav honom även uppdraget att rita bilden som pryder Kompiskortet.

Samuel Granhammar håller upp teckningen som pryder alla 130 kompiskort som hittills delats ut i Sundsvalls kommun. Kortet kan alla som har en insats genom LSS få och det innebär att man kan ta med en kompis gratis på en aktivitet.

– Jag gillar att teckna för då får jag använda min fantasi säger Samuel.

Att det var han som skulle designa kortet var det nog inget snack om, Samuel är en kreativ person som både tecknar skriver artiklar och dikter.

– Och ibland använder jag allt och skriver noveller som jag ritar teckningar till säger Samuel och visar upp sitt senaste alster.

Billy i Sundsvall

Billy är en get som rymmer från norra berget för att utforska staden Sundsvall. Och flera av karaktärerna i berättelsen är arbetskamrater eller vänner till Samuel, väldigt porträttlikt ritade.

Han sitter i en lokal i centrala Sundsvall tillsammans med några arbetskamrater. Förutom att trycka och distribuera Kompiskortet ger man ut en egen tidning, Drakbladet, visitkort och broschyrer. Arbetsplatsen är en administrativ enhet där personer som är berättigade till Aktivitetsersättning eller LSS jobbar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer