Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kisra flyger mot teven, Harry och Snipe sitter fint och tittar, Fjåsen försöker fånga räven – se fler tv-tittande katter i klippet. Foto: privat

Se när katterna kollar på Den stora älgvandringen

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara ett underhållningsprogram för människor – på sociala medier visar kattägare från hela Sverige upp sina katter när de kollar på SVT-programmet Den stora älgvandringen. Kanske är det katternas favoritprogram.

I slow tv-satsningen Den stora älgvandringen kan man genom en mängd kameror följa när älgarna korsar Ångermanälven på sin årliga vandring – och djurlivet runt omkring.

En av katterna som fastnat för programmet är Fjåsen från Östersund. Ägaren Ulla berättar att det är första året han tittar och att det är det enda programmet han varit intresserad av.

Den stora älgvandringen

Kattsystrarna Molly och Elsa har tittat på programmet sedan starten för fem år sedan. De tycker att det bästa med programmet är fågelljuden.

– Men allt som rör sig är roligt, även isflak, säger ägaren Anna.

Se katterna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet