Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Segelbåt gick på grund vid Smitingens havsbad i Härnösand Foto: Örjan Leek

Segelbåt gick på grund vid Smitingens havsbad i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Det var hårda vindar med mycket regn under måndagskvällen och strax innan midnatt kom larm till SOS om en segelbåt som såg ut att ha tappat kontrollen utanför Smitingens havsbad i Härnösand.

Några privatpersoner hade sett segelbåten på drift ute i det vågrika vattnet och larmat. Räddningstjänstens inre befäl, André Wadell, berättar att de åkte ut tillsammans med Sjö- och flygräddningen, som också hade ringt in en helikopter, och hjälpte till att driva in segelbåten till land.

– Jag vet inte orsaken bakom, men personen behövde hjälp med att driva in båten till land, säger André Wadell.

Räddningstjänsten uppmanar till att hålla koll på vädret

Enligt SMHI:s väderrapporter för veckan så kommer det vara en del vindar längs kusten och inre befäl André Wadell säger att det kan vara smart att tänka taktiskt.

– Man får hålla koll på vädret. Den här personen gick också ut på natten för en längre sväng, så tänk efter och se över väder- och vindförhållandena så man inte ger sig ut på en för farlig tur, säger han.

Personen klarade sig oskadd och fick skjuts till ett hotell för att sova ut och värma upp sig.

Se video i klippet ovan på segelbåten där den drivit in till land.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.