Foto: Sandra Pettersson

Sjuksköterskestudenter ger praktiken bottenbetyg

Uppdaterad
Publicerad

I Vårdförbundets rapport rankar 700 studenter sin verksamhetsförlagda utbildning. Mittuniversitetet hamnar på plats 23 av 25.

Vårdförbundet Student har undersökt hur nöjda studenterna som läser till sjuksköterska och biomedicinsk analytiker är med sin praktik, eller VFU.

Av de 25 universitet och högskolor som ingår i rankingen placerar sig Högskolan i Halmstad på första plats, följt av Blekinge tekniska högskola och Högskolan i Dalarna.

Tredje från slutet hamnar Mittuniversitetet med poängen 3,9 på en sexgradig skala.

– Jag har inte tittat på undersökningen själv och kan inte göra en värdering av hur relevant den är, säger Märit Englund, programansvarig för sjuksköterskeutbildningen.

– Men praktiken är jätteviktig och vi har ett gott samarbete med både region Jämtland och landstinget i Västernorrland. Båda strävar efter att praktiken ska bli jättebra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.