Alicja Kapica, moderat oppositionsråd i Sundsvall är bekymrad över de stora underskotten i kommunen. Åtgärdsplaner borde redan funnits på plats, menar hon, och tycker att utvecklingen visar kommunledningens brist på kontroll Foto: Pierre Ragnehag – SVT

Skolan i Sundsvall – oppositionen kritisk mot skenande underskott

Uppdaterad
Publicerad

Alicja Kapica, moderat oppostionsråd i Sundsvalls kommun, menar att de växande underskotten i Sundvall visar på bristande kontroll. Åtgärdsplaner borde redan funnits på plats, helst igår, säger hon.

De växande underskotten för framförallt de stora nämnderna i kommunen, socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden bekymrar Alicja Kapica (M), oppositionsråd i Sundsvall.

SVT:Vad är det som oroar dig mest kring situationen?

– Att man inte riktigt verkar ha kontroll, att man inte insett att åtgärdsplaner för de här stora nämnderna borde ha funnits på plats redan nu, egentligen helst igår, säger Alicja Kapica (M) .

– Jag tycker att båda nämndernas ekonomi måste ses över för att förstå vad det är som gör att de går med så mycket minus, säger hon. 

”Det är viktigt att slå fast att det här rör sig om kommunens kärnverkssamhet, det man verkligen ska ägna sig åt” menar Alicja Kapica.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.