Skuldberget växer för Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Skuldberget hos Timrå IK växer. Klubben har nu skulder hos Kronofogden och till Skatteverket på totalt 2,2 miljoner kronor. Samtidigt hoppas klubben att en travhäst ska kunna dra in pengar.

Timrå IK har bekymmer, det är känt. För några veckor sedan kunde Mittnytt berätta om en skuld till Kronofogden på 1,1 miljoner kronor. Nu växer skulden. På klubbens skattekonto hos Skatteverket finns en ny skuld som förfallit. Ytterligare 1,1 miljoner kronor, som skulle varit inbetalda förra veckan enligt Skatteverket. Totalt ligger nu Timrås skulder på över 2,2 miljoner kronor.

Ett av Timrås hopp för att få bukt på ekonomin, är travhästen Cash'em Online.  Timrå äger 15 procent av hästen, en gåva man fått uppger klubben. Hästen har inte spelat in speciellt mycket pengar men vann för en dryg vecka sedan ett V75 lopp på Solänget i Örnsköldsvik. Men vad hästen kostar Timrå att ha igång, det vet vi inte.

Timrå IK:s vd säger ikväll till Mittnytt att man anser att den nya skulden hos Skatteverket endast uppgår till 200.000 kronor, och att klubben kämpar för att betala av den summan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet