Skyltar kan beställas till tidig höst

Uppdaterad
Publicerad

Bästa lösningen för den farliga vägen till Terrsjö ska utredas snart, lovar Trafikverket.

– Vi har haft ett nära samarbete med det lokala rådet i Ramsele-Edsele och kommunen där sedan vägen byggdes. Det är flera saker och skyltar där som behöver ändras, säger Karin Nilsson, trafikingenjör på Trafikverket.

När vägen för nästan två år sedan blev en del oskyltade utfarter farliga, till exempel den till Terrsjö, och andra skyltar blev inaktuella.

– En del bybor har vad jag förstått det tyckt att det vore bäst med en skylt som varnar för korsning vid Terrsjö. Men vi menar att de skyltarna inte har särskilt bra dokumenterad effekt, säger Karin Nilsson.

Kommer bli nya skyltar

Men någon form av skyltning ska upp, det lovar hon.

– Orienteringstavlor som fungerar som förberedande vägvisning skulle vi kunna tänka oss där. Det ska utredas snart, tidig höst hoppas vi kunna beställa nya skyltar, säger Karin Nilsson.

Inte åka många gånger

Anledningen till att det tagit så lång tid att få upp ny skyltning är enligt Trafikverket mycket på grund av det uppdelade ansvaret och samarbetet.

– Visst ansvar har legat på kommunen, visst har legat på oss och en del har legat på länsstyrelsen. Vi vill hellre göra ett stort arbete samtidigt, än att vår leverantör ska åka ut många gånger för något mindre, säger Karin Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.