Liv Vestin och Dexter Mattsson på Mjösunds förskola konstaterar att staketet är lätt att kliva över Foto: Barbro Sellin, SVT

Snömassor gynnar rymmare – från förskolan

Uppdaterad
Publicerad

Det mesta döljs i snö just nu. Så även staketen som ska hindra förskolebarnen från att ge sig iväg på egna äventyr.

– Det har hänt att barnen kommer över på andra sidan staket, berättar förskolepersonal.

När SVT Västernorrland besöker Mjösunds förskola i Njurunda syns problemet direkt. Staketet når knappt upp till knähöjd på barnen som leker i snön.

– På vissa ställen syns ju inte staketet och de åker kana och de kommer över och de är lätt att klättra över. Så det har hänt vid några tillfällen att barnen kommer över på andra sidan staket. Men som tur är så har ju vi funnits i närheten och kunnat ropa tillbaks dem, säger Monika Dahlin på Mjösunds förskola.

Snöoväder över Västernorrland

Mindre grupper

Barnen gillar att leka i snöhögarna men det finns önskemål från personalen att snömängden minskas så att man kan se barnen bättre. Tills dess får mindre grupper av barn leka ute samtidigt, så att personalen kan ha koll på alla.

De barn som SVT Västernorrland träffade på förskolan sade sig dock inte ha några planer på att rymma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet