Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I år startade polisen i Kaliforninen, USA, nya sökinsatser efter Ylva Hagner som försvann för 27 år sedan. I videon kan du höra hennes lillebror, Reidar Hagner, berätta om han tror att fallet kommer lösas. Foto: SVT Grafik, Stina Ahlinder/SVT

Sökandet efter Sundsvallskvinnan Ylva Hagner i USA återupptas: ”En enorm nyhet”

Publicerad

Ylva Hagner från Sundsvall har varit försvunnen i 27 år och sågs senast den 14 oktober 1996 när hon lämnade sitt jobb i Kalifornien. I början av maj meddelade polisen i Kalifornien att de återupptar sökandet efter henne, något som kom som en överraskning för Ylvas lillebror Reidar Hagner.

– Det var en enorm nyhet, säger han.

– Jag började titta på nätet och insåg att det är någonting som man lägger mycket tid och resurser på.

I pressmeddelandet som polisen släppte står det att utredare arbetar aktivt med utredningen och att flera förhör hållits samt att flera föremål insamlats efter sökningar – men att omständigheterna och försvinnandet av Ylva Hagner fortfarande är okända.

– Vi vet inte mer än vad media i övrigt vet. Eftersom man lägger de här resurserna måste man ha hittat något av intresse. De detaljerna har vi väl kanske fått aningens mer kännedom om. Men ingenting som gör att vi känner oss säkra på att det kommer bli någon lösning, säger Reidar Hagner.

Hoppas på att få svar

När SVT träffar Reidar Hagner berättar han att utredningen kring Ylva aldrig har lagts ner – men det nya sökandet har gett nya förhoppningar.

– Vi hoppas ju naturligtvis på att man får svar på frågorna som hängt med väldigt länge i sitt liv.

I videon kan du höra Ylva Hagners lillebror Reidar berätta om hur han fick reda på att sökinsatserna efter Ylva startat igen och om han tror att fallet kommer få en lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.