Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar stabschefen Urban Häggström om regementets utmaningar inför natomedlemskapet. Foto: Pierre Ragnehag & Linnea Falk

Regementet i Sollefteå förbereder sig inför Nato

Publicerad

Nu förbereder sig regementet i Sollefteå inför Sveriges Natomedlemskap. En utmaning handlar om att regementet återetablerades för endast 1,5 år sedan.

– Vi ser över våra administrativa rutiner och behöver säkerhetställa att det finns personal, säger Urban Häggström, stabschef på I 21 i Sollefteå.

För Sollefteåborna kommer det innebära mer militär verksamhet och fler övningar. Men om det kommer bli fler anställda, är för tidigt att svara på enligt Urban Häggström.

Han menar att gå med i Nato är en naturlig väg att gå i och med det oroliga läget i Europa och att detta är en naturlig konsekvens efter Rysslands angrepp mot Ukriana.

Sverige och Nato

– Sveriges Natomedlemskap kommer i slutändan göra Sverige säkrare, säger han.

I klippet berättar stabschefen om regementets utmaningar inför natomedlemskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige och Nato

Mer i ämnet