Foto: Erik Mårtensson, TT

Stal 250 000 av AIK hockey Härnösand – döms till böter

Uppdaterad
Publicerad

En person inom föreningen AIK hockey Härnösand stal närmare en kvarts miljon från klubbkassan, nu döms han till dagsböter.

Det var i februari som mannen kom till föreningen och erkände sitt brott. Han hade bland annat tagit drygt 13 000 kronor ur olika kontantkassor och tankat sin bil med klubbens bensinkort. Men den största smällen för den lilla hockeyklubben var att han lyckats få drygt 225 000 kronor av föreningens pengar överförda till sitt eget bankkonto.

Nu döms mannen för ringa bedrägeri, stöld och trolöshet mot huvudman till fyrtio dagsböter á 90 kronor.

Väljer att stötta

Att förlora en så stor summa pengar är svårt för AIK hockey, men ändå är det inga hårda eller fördömande uttalanden som kommer från ordföranden PA Forsberg.

– Det finns en människa bakom det här, en människa som inte mår bra. Vi väljer att stötta i det här fallet, säger PA Forsberg.

Samtal om återbetalning

Det förs enligt Forsberg samtal om återbetalning. Inget är ännu bestämt, klubben har inväntat det rättsliga utfallet och ska nu ha ett möte med mannen. AIK hockey har förlorat nästan en kvarts miljon men ser ändå positivt på framtiden. 

– Det är tufft, men vi känner oss trygga i situationen och tror att vi hittat bra lösningar. Vi har inte behövt lägga ner någon verksamhet och framförallt har vi lärt oss en del, säger PA Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.